De Dunganen (Chinese) moskee in Karakol is gebouwd door
een Chinese architect en 20 ambachtslieden tussen 1907 en 1910. Het werd volledig gebouwd van hout, zonder een enkele spijker. De eerste Dunganen kwamen in Karakol aan als vluchtelingen, in 1877 en creëerden zij een kleine gemeenschap. De moskee is gelegen in zijn eigen grondgebied en de onderscheidende decoratie (het is geschilderd in felle kleuren - rood, groen en geel - en beren reliëfs beeltenis van verschillende soorten flora en mythische dieren zoals draken en de Phoenix), die het een oorspronkelijk karakter.

Wat te doen in Karakol.

De Holy Trinity Cathedral is een mooi voorbeeld van een Russisch-orthodoxe kerk, die diende als een danszaal in het kader van de Sovjets, en een school tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gebouwd op de plaats van een vroegere kerk, gebouwd in 1876, werd het huidige gebouw gebouwd tussen 1890-5. Tijdens de bouw van een yurt diende als kerk voor de lokale bevolking.
Het gebouw bestaat uit houten wanden op een stenen fundering, en het is zeer decoratief. De vijf koepels, die gebruikt worden om het te versieren, werden vernietigd in de Sovjet-periode. Binnen zijn een aantal iconen - waaronder een aantal gered van Svetly Myz, en een kopie van een van Saint Troitzy door Andrej Roebljov (die in de 13e eeuw leefde). Het is nu weer in actieve dienst als kerk en sommige reconstructie werd begonnen in 1961. Het is nu opnieuw wordt gerenoveerd.

De regionale museum, gesponsord door de Canadese goudmijn zorg umtor, heeft een collectie van rotstekening van het Issyk-Kul gebied en bronzen voorwerpen. Het toont ook een korte geschiedenis van de geologie en mineralen gevonden in het gebied.

De Przewalski museum ligt op 12 km ten noorden van Karakol.
Nikolay Mikhailovich Przhevalsky is een van de eerste Russische wetenschapper-geograaf die begon te studeren in detail de geografie, flora en fauna van de Centraal-Aziatische landen. Te beginnen vanaf 1870, regelde hij 4 grote expedities naar Mongolië, China en Tibet.
Tijdens zijn expedities onthulde hij de precieze aanwijzingen van de bergketens en de grenzen van de Tibet-gebergte. Hij beschreef de natuur, het reliëf, het klimaat, de flora en fauna in de gebieden die in het kader van zijn studie en ontdekte meer dan 200 plantensoorten. Przhevalsky verzamelde ook een enorme zoölogische collectie die enkele duizenden soorten planten, dieren, vogels, vissen en insecten bestaat.

De lokale mensen gaan naar de Aktilek markt voor hun
winkelen, maar het is ook interessant voor toeristen. Alle soorten producten worden verkocht op de markt, fruit, kleding, schoonmaak spullen en bouw material.

Een van Kirgizië grootste dier markten vindt elke zondag plaats in Karakol. Locals van klein dorp worden vroeg in de ochtend komen om dieren te kopen of te verkopen. De dieren komt in vrachtwagens, maar ook in de rug van een lada. De mensen zijn handel over de prijzen van geiten, schapen, koeien en paarden.

De ski base Karakol is goed bekend bij de skiërs en snowboarders uit de voormalige Sovjet-Unie. Het is ongeveer 20 minuten van het centrum. Het gebied is bebost gebieden alsmede vrije zones waar u kunt skiën.

© 2016 by Guerst house Riverside, created by André Wolkorte

Follow us
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon